Ouderen gaan op bezoek bij de leerlingen van het Lentiz Life college

Op 21 maart, ter gelegenheid van de Dag van Anti-Racisme en Anti-Discriminatie, werden we hartelijk ontvangen op het Lentiz Life College. Een groep van 20 enthousiaste leerlingen had voor ons een speciale lunch bereid. 

Toen de lunch werd geserveerd, namen we plaats aan tafel en genoten we van de smakelijke maaltijd die de leerlingen met zoveel zorg hadden bereid. We zaten met elkaar aan tafel in een sfeer van warmte en gezelligheid.

Na de maaltijd  deelden we verhalen over onze hobby’s en ervaringen in het leven. Het was inspirerend om te zien hoe de leerlingen oprecht geïnteresseerd waren in onze achtergronden en levensverhalen. Tijdens deze gesprekken vervaagden de grenzen tussen generaties en culturen, en ontstond er een gevoel van verbondenheid en begrip.

Na afloop van de lunch was er nog gelegenheid om de expositie HALTE te bekijken. Een expositie gemaakt door vluchtelingen, die een periode in Schiedam hebben gewoond. Deze expositie blijft nog een poosje in het Lentiz gebouw staan.

We namen afscheid met een gevoel van dankbaarheid en voldoening. Het was een dag vol uitwisselingen van verhalen, lachen en heerlijk eten, die ons nog lang zal bijblijven als een voorbeeld van hoe verbinding en wederzijds respect de wereld een stukje mooier kunnen maken.