Op 9 december 2023 vierden wij in Hotspot-Hutspot de Dag van de Rechten van de Mens met een bijzondere bijeenkomst. Benji de Levie, bestuurslid van de Stichting Palestina, deelde inzichten over de actuele humanitaire steun die de stichting biedt in Palestijnse gebieden en vluchtelingenkampen. Het publiek werd geïnspireerd door het verhaal van Elly en Frans van Rooijen, die hun huis openstellen voor statushouders. Tijdens een interview met Marcelle Jansen en Henny van Wieren werd dieper ingegaan op de betekenis van de Dag van de Rechten van de Mens.

De avond culmineerde in een indrukwekkende voorstelling genaamd “Het Vergissingsbombardement,” gepresenteerd door Anne Rats en een groep jongeren van toneelgezelschap de Stokerij. Het was een onvergetelijke avond waar mensen samenkwamen om stil te staan bij het belang van mensenrechten en te luisteren naar diverse persoonlijke ervaringen en inzichten.

Ons samenzijn in Hotspot-Hutspot creëerde zo een platform waar actuele kwesties en persoonlijke verhalen hand in hand gingen, waardoor de Dag van de Rechten van de Mens een diepgaande impact had op de aanwezigen.